Selecteer een pagina

Je wil je veilig voelen pp de rug van je paard.

De vrijheid hebben om je alle kanten op te kunnen bewegen in het zadel.

Zonder beperkt te worden.

Dan is een airbagvest wat voor jou!

In dit artikel vind je een lijst met de 9 beste airbagvesten voor paardrijden

[toc]

 

Wat is een airbagvest?

Een airbagvest is een soort bodywarmer met opblaasbare luchtkussens en een buisje perslucht.

Hij zit comfortabel en je voelt hem bijna niet wanneer je rijdt.

Mocht je onverhoopt van je paard vallen vullen de luchtkussens zich tijdens de val waardoor je goed beschermt bent.

Een airbagvest beschermt je vanaf je nek tot aan je stuitje. Hij beschermt je nog beter dan een bodyprotector
Het beschermt je nek, rug, buik, borst, ribben, achterliggende organen en je stuitje.

Het vest wordt met een trektouwtje aan je zadel of menwagen bevestigd. Wanneer je valt trekt het koordje het dopje van de perslucht eraf en vult het vest zich met lucht.

 

Waarom een airbagvest?

Het airbagvest is één van de meest geavanceerde protectors voor je lichaam tijdens het paardrijden. Het is een draagbare airbag die je draagt als een bodywarmer.

Een airbagvest bestaat uit een lichte, comfortabele bodywarmer met daarin een buisje met perslucht. Je bevestigt het vest met een elastisch trekkoord aan je zadel. Als je valt trekt het koord het dopje van het CO2 patroon af en vult het airbag vest zich binnen een paar seconden met lucht.

Een airbagvest beschermt de nek, ruggenwervel, buik, borst, ribben en stuitje en werkt als een schokdemper bij het raken van de grond.

Het zit lekkerder tijdens het rijden dan een bodyprotector, omdat je er veel minder van voelt, en het biedt ook meer bescherming.

 

9x het beste airbagvest om mee paard te rijden

 

Hit-Air Airbagvest LV

Het Hit-Air airbagvest LV bestaat uit een bodywarmer gevuld met opblaasbare luchtkussens, een rugprotector, een CO2-gaspatroon (niet giftig, niet ontvlambaar) en een spiraalsnoer.

Het airbagvest wordt over de kleding gedragen en is als onesize verstelbaar van maat S tot XL. Mocht je buiten die maten vallen dan kan je kiezen voor het Hit-Air Airbag vest Adult.

Tijdens het dragen van het vest merk je niet dat je het aanhebt tot het moment dat je valt. Bij een val wordt het spiraalsnoer losgetrokken van je airbagvest en wordt het CO2-patroon geactiveerd waardoor het vest zich binnen minder dan een halve seconde opblaast.

Hit-Air Airbagvest LV
Shop direct je Hit-Air LV
dekroo.nl (€439,95)
Laatst bijgewerkt op: januari 31, 2023 - 6:01 pm

Hit-Air Airbagvest SV-2

Het Hit-Air airbagvest SV-2 is een wat opener airbagvest dan de traditionele MC maar biedt dezelfde bescherming. Het SV-2 vest is verstelbaar van maat XXS t/m maat S. Dit vest koop je dus als “one-size” geschikt en verstelbaar voor de maten XXS t/m S.

Het SV2- airbagvest is ontworpen met extra zij-airbags. Uitgerust met de S-System-technologie voor een onmiddellijke activatie in ongeveer 0,25 seconde.

Hit-Air Airbagvest SV
Shop direct je Hit-Air SV-2
dekroo.nl (€425,00)
Laatst bijgewerkt op: januari 31, 2023 - 6:44 pm

Hit-Air Adult MC

Het Hit-Air airbagvest Adult MC is verkrijgbaar in 6 verschillende maten van XS t/m XXL. De Adult MC is een wat dichter airbagvest.

Hit-Air MC
Shop direct je Hit-Air Adult MC
dekroo.nl (€450,00)
Laatst bijgewerkt op: januari 31, 2023 - 6:11 pm

Hit-Air Evolution

Het airbagvest bestaat uit een bodywarmer gevuld met opblaasbare luchtkussens, een rugprotector, een CO2-gaspatroon (niet giftig, niet ontvlambaar) en een spiraalsnoer.

Als extra heeft de Evolution-CM op de borst Visco Elastan zitten. Dit materiaal zit achter het CO2 patroon. Mocht je op je borst vallen zorgt dit voor een demping tussen je borstkast en het CO2 patroon.

Het airbagvest wordt over de kleding gedragen en is als onesize verstelbaar van maat S tot en met XL.  Mocht je buiten deze maten vallen kies dan de Evolution-CL voor de maten XL tot en met 3XL

Hit-Air Evolution CM
Hit Air Evolution CM opgeblazen
Shop direct je Hit-Air Evoluition-CM
dekroo.nl (€494,95)
Laatst bijgewerkt op: januari 31, 2023 - 6:16 pm

Hit-Air Kinder Airbagvest SKV

De Hit-Air SKV voor kinderen bestaat uit een eenvoudige structuur die een vlotte en directe inzet mogelijk maakt. Dit model is speciaal ontwikkeld voor kinderen en biedt hen een optimale bescherming

Het kinder airbag vest SKV is geschikt voor kindermaat M t/m XL
Het airbagvest bestaat uit een bodywarmer gevuld met opblaasbare luchtkussens, een rugprotector, een CO2-gaspatroon (niet giftig, niet ontvlambaar) en een spiraalsnoer.

Het airbagvest wordt over de kleding gedragen.

Prijs €395

Hit Air Kinder Airbagvest SKV
Hit Air Kinder Airbagvest SKV achterkant

 

Hit-Air Airbagvest Next

Het Hit-Air Airbagvest model Next geeft de meest complete bescherming van de
wervelkolom door de verwijderbare geïntegreerde rugbeschermer en de grotere
airbagkussens. Je lichaam wordt volledige beschermd van je wervelkolom, cervicaal tot heiligbeen en stuitbeen, terwijl ook je borstkast en buik worden beschermd.

Het Hit-Air airbagvest model Next heeft 2 platen van traagschuim aan allebei de kanten van de borstkast voor een betere bescherming en een verwijderbare geïntegreerde rugbeschermer. Memoryfoam biedt een extra bescherming en comfort.

Het Hit-Air Airbagvest model Next kan in alle hippische disciplines worden gebruikt, maar is met zijn grotere airbagkussens voor optimale bescherming ook heel geschikt voor de Eventing.

Uitgerust met een verbeterd activeringssysteem, ligt de activeringssnelheid van het Hit-Air airbagvest model Next tussen 90 ms en 160 ms, afhankelijk van de grootte van het model.

Maat XS en S werken met CO2 patronen van 50cc
Maat M en L werken met CO2 patronen van 60cc

Afbeelding van de Hit-Air airbagvest Next
Afbeelding van de achterkant van de Hit-Air airbagvest Next
Shop direct je Hit-Air Next
dekroo.nl (€545,00)
Laatst bijgewerkt op: januari 31, 2023 - 6:18 pm

 

In de video zie je hoe het Hit-Air Airbagvest werkt en hoe je het CO2 patroon vervangt.

 

Helite Zip-In 2 Airbagvest

De Helite Zip-In 2 Airbagvest is een 2-in-1 airbagvest dat normaal over kleding heen gedragen wordt of onder kleding die hier voor speciaal geschikt is. Ideaal voor ruiters die gemak, stijl en optimale bescherming willen combineren. Het duurt maar een paar seconden om de airbag te combineren met de buitenste laag (Helite, Oscar & Gabrielle FreeJump, dadasport).

Het grote beschermingsvolume voorkomt ernstig letsel. De unieke vorm van de airbag absorbeert
schokken en stabiliseert het lichaam van nek tot staartbeen.

De Helite Zip-In 2 heeft een betrouwbaar, eenvoudig en robuust systeem. Haak het koord van het airbagvest eenvoudig vast aan je zadel met behulp van de zadelriem. De airbag wordt opgeblazen wanneer het koord wordt losgetrokken.

Afbeelding van een ruiter met de Helite Zip-in-2 airbagvest
Afbeelding van de achterkant van de Helite Zip-in-2 airbagvest
Shop direct je Helite Zip-In 2
dekroo.nl (€495,00)
Laatst bijgewerkt op: januari 31, 2023 - 6:27 pm

FreeJump Airbagvest

De Freejump Airbagvest is het resultaat van de toewijding aan innovatie en van het verlangen naar steeds betere prestaties, comfort en veiligheid voor ruiters. Martin Fuchs maakt de weg vrij sinds december 2019 met de Freejump Airbag en daarbij behorende Oscar & Gabrielle-compatibele kleding.

De Freejump Airbag moet dicht tegen het lichaam worden gedragen, over een dunne
laag kleding (T-shirt, trui of dunne trui, enz.).

Het nieuwe design geeft betere bescherming. De nieuwe materialen die gebruikt worden zijn beter ademend, meer flexibel en chiquer. En het nieuwe CO2 patroon is lichter en sneller.

Ontworpen om alleen of met Freejump Airbag Technology-compatibele kleding te dragen.

Afbeelding van het Freejump Airbag vest
Afbeelding van de achterkant van het Freejump Airbag vest
Shop direct je Freejump Airbagvest
dekroo.nl (€595,00)
Laatst bijgewerkt op: januari 31, 2023 - 6:30 pm

 

Freejump X’Air Safe Airbagvest en Bodyprotector 2-in-1

De FreeJump X’air Safe combineert de verplichte bodyprotector met de technologie van een airbagvest.

De X’AIR Safe airbagvest & bodyprotecor in 1 voldoet aan 2 veiligheidsnormen en is super geschikt om te gebruiken in wedstrijdverband. De X’AIR is ook heel erg geschikt voor eventing.

De airbag is geïntegreerd in de bodyprotector voor een optimale verdeling van de schokken en beschermt de ruiter dus veel effectiever.
8 keer betere bescherming in vergelijking met een bodyprotector alleen en 4 keer betere bescherming dan een bodyprotector met een airbag er overheen gedragen.

De X’AIR Safe geeft een perfecte 2 in 1 lichaamsbescherming.

De X’AIR Safe heeft 20% minder gewicht in vergelijking met een bodyprotector met daar overheen een airbagvest. Het patroon is 2x kleiner dan bij een standaard airbagvest.

De bodyprotector heeft laser gesneden inzetstukken en schuim voor maximale precisie.

De Cordura buitenstof is van militaire kwaliteit voor maximale slijtvastheid tegen scheuren en UV. 3D mesh binnenstof voor comfort en ademend vermogen.

Complex van 2 schuimen. Dicht buitenste schuim voor schokverdeling. Binnenste rubberen schuim voor schokabsorptie en comfort (gebruikt in kogelvrije
vesten).

Maten: S, M, L, ST en MT

Afbeelding van de voorkant van de Freejump X'Air Safe Airbagvest en bodyprotector
Afbeelding van de achterkant van de Freejump X'Air Safe Airbagvest en bodyprotector
Shop direct je Freejump X'Air Safe
dekroo.nl (€849,00)
Laatst bijgewerkt op: januari 31, 2023 - 6:37 pm

 

CO2 patronen

Wanneer je gevallen bent en het airbagvest is opgeblazen is het CO2 patroon wat in het vest zit leeg. Deze vervang je zelf eenvoudig, waardoor je het airbagvest kunt blijven gebruiken en je steeds opnieuw beschermd bent.

Hit-Air CO2 patroon

Er zijn verschillende maten Hit-Air CO2 patronen voor de verschillende airbagvesten, dus let goed dat je de juiste maat koopt.

Prijs vanaf €20

Hit Air CO2 patroon

 

Helite CO2 patroon

Je hebt Helite CO2 patronen van 50cc, 60cc en 85cc voor het Helite Zip-in-2 airbagvest

Prijs vanaf €24,95

Afbeelding van een Helite CO2 patroon

 

Freejump CO2 patroon 85cc

FreeJump Cartridge 85cc geschikt voor FreeJump Airbagvest. Geschikt voor de maten: LT, XL en XXL.

Prijs €26

Afbeelding van een Freejump CO2 patroon
Shop direct je Freejump Cartridge
dekroo.nl (€28,95)
Laatst bijgewerkt op: januari 31, 2023 - 7:44 pm

 

Compatible kleding voor airbagvesten

Er zijn speciale jassen en wedstrijdjasjes die mee rekken wanneer je airbag vest opblaast, waardoor je ze over je airbagvest draagt. Dit kan met de Equitheme Pro Series voor Zipair.

 

Equitheme Pro Series Comptair wedstrijdjasje

De Equitheme Pro Series Comptair wedstrijdjas is elegant, comfortabel en licht. Hij kan alleen worden gedragen of in combinatie met een Zipair airbagvest voor maximale veiligheid tijdens wedstrijden.

Het jasje kan over het airbagvest heen worden gedragen. De stof is superstretchy zodat bij een val er toch voldoende ruimte is voor het airbagvest om op te blazen.

Prijs €189

Afbeelding van het Equitheme Pro Series Comptair wedstrijdjasje
Shop direct je Equitheme Pro Series wedstrijdjasje
dekroo.nl (€189,00)
Laatst bijgewerkt op: januari 31, 2023 - 7:54 pm

 

Equitheme Pro Series Daylair Bomber

De Daylair Bomber is waterafstotend, winddicht en modulair dankzij de afneembare mouwen. De bomber geeft je al het comfort dat je nodig hebt om de elementen te trotseren.

De bomberjack is compatibel met de Equitheme PRO SERIE ” Zipair” airbag bodyprotector ontwikkeld door ” Technology by HELITE “. STRETCH: de buitenstof is gemengd met elastaan voor maximale bewegingsvrijheid.

De hoofdstof is getapet en waterdicht tot 5000 Schmerber.

Met een getailleerde pasvorm geaccentueerd door de gesmokte inzetstukken aan weerszijden van de jas.

Ritssluiting aan de binnenkant van de jas voor gebruik met de PRO SERIES “Zipair” airbag bodyprotector. 

Prijs €169

Afbeelding van de Equitheme Pro Series Daylair bomber
Afbeelding van de Equitheme Pro Series Daylair als bodywarmer
Shop direct je Equitheme Pro Series bomber
dekroo.nl (€118,30)
Laatst bijgewerkt op: januari 31, 2023 - 7:53 pm

 

 

Toch liever een bodyprotector? Klik hier en ontdek de beste bodyprotectors

 

Hoe draag je een airbag vest?

Tijdens het paardrijden draag je je airbag vest over je paardrijkleding heen. Zorg dat je niet te dik gekleed bent.

Tegenwoordig is er ook speciale kleding van Equitheme Pro series waarbij je kunt kiezen tussen een vest of een wedstrijdjasje waar je het airbagvest onder draagt.

Een airbagvest koop je in dezelfde maat als je eigen kledingmaat.

 

Het beste airbag vest voor jou

Wat het beste airbag vest voor jou is, daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het is afhankelijk van wat jij fijn vindt zitten, je smaak en je budget.

Bestel meerdere airbagvesten bij DeKroo.nl die voldoen aan jouw wensen en ervaar welke het beste is voor jou.